Riesling fra Alsace

For mange forbrugere er Riesling Alsaces største vin, og det er sådan set rigtigt nok. Noget ikke mange tænker over er at det er nøjagtig den samme sort som dyrkes på den anden side af grænsen i Tyskland, men her er det altid med en tørrere og fyldigere i krop, med en mere afrundet surhedsgrad. Ligesom tysk riesling, udvikler Alsace Riesling stor kompleksitet med alderen, undertiden tager på en udtalt benzinfuld aroma. Sublim fisk og stegt svinekød vin, riesling også bukker under for ædle rådne til at producere ekstraordinære dessert vine med en særlig affinitet for bagte cremer som creme brûlée eller citron tærte.

Riesling er en meget gammel hvid druesort, der daterer sig tilbage til den gallo-romerske periode og blev født i Tyskland nær Rhinen. Det dyrkes som en ædel druesort i Alsace og Mosel, men også i Italien, Australien, Sydafrika, Californien, Centraleuropa så langt som Rusland. Men det er i Tyskland, at det fortsat er fremherskende. På verdensplan er der mere end 60.000 hektar beplantet med Riesling.

Riesling nydes på alle terroirs, men har en præference for lys, schistose jord. Det modstår meget godt til de kolde vintre af det kontinentale klima. På den anden side tåler den ikke tørke og er særlig modtagelig for grå råd. Dens klaser og bær er små og kompakte, gyldengule i farven med et par kneb pletter, når de er modne.

Riesling er en af de druesorter, der anvendes i de store vækster i Alsace. Det giver her bemærkelsesværdige tørre eller søde hvide vine som følge af sen høst eller fra udvælgelsen af ædle druer med en høj sukkerkoncentration. Vinene fra Riesling har en stor aromatisk kompleksitet, som varierer alt efter terroir. De er også kendetegnet ved en smuk surhedsgrad.

Reklame link

Læs mere om Vinene fra Alscace

Er du Interesseret i fællesindkøb og gode tilbud?

Meld dig til nyhedsbrevet fra Alsacevin.dk

For god ordens skyld...

+18år