Druer i Alsace

De 7 kendte druer i Alsace og den hemmelige 8 drue

Hvilken druer er det nu, og er det en Grand Cru?

Vi har smagt dem alle…

Grand Cru d'Alsace druerne

Fire druesorter accepteres i Grand Cru Appellationerne: Riesling, Muscat, Pinot Gris og Gewurztraminer. Som en undtagelse fra denne regel er Sylvaner godkendt til det sted, der hedder Zotzenberg. Selv om Grands Crus undertiden bevarer nogle af de særlige kendetegn ved deres druesort (elegant friskhed Riesling, aromatiske magt Gewurztraminer, generøs intensitet pinot Gris, eller frugtagtig raffinement af Muscat), de er først og fremmest præget af indflydelsen fra deres terroir. Det kommer til udtryk i en bred vifte af måder, med uendelige modulationer: særlig intensitet af aromaer, ofte domineret af mineralske noter, delikat saltholdighed, surhedsgrad og subtile vibrationer, strålende energi gennem volumen eller magt, bemærkelsesværdig tekstur på ganen … Nogle terroirs overskrider druesorternes identitet i en sådan grad, at de dominerer de andre uforudsete hændelser og bestemmer vinens personlighed og fysiognomi.

Derfor praktiseres fællesplantagen af forskellige druesorter i Altenberg i Bergheim og Kaefferkopf. Alsaces Grands Crus kræver tid. Først og fremmest i vingården, hvor rødderne har brug for mere end 10 år til dybt at undersøge de mest utilgængelige sten. Så i flasken, hvor den lange aldringsproces vil give Grands Crus indbegrebet af deres kompleksitet.

 

Grands Crus d’ Alsace er vine, der er tæt forbundet med ekstraordinære mikro-terroirs. For at beskytte disse steders typiske karakter og øge disse vines ægthed var det nødvendigt at fastsætte en klart defineret lovgivningsmæssig ramme. Fra 1975 til 2007 blev 51 lokaliteter gradvist klassificeret som Grands Crus, overfladearealet af disse parceller varierer fra 3 til 80 hektar.

Produktionsreglerne, som er de strengeste af vinmarkens regler, er blevet anvendt på dem: høj plantningstæthed, lave udbytter osv. Siden da har denne ramme konstant udviklet sig, hvilket giver hver lokalitet mulighed for yderligere at styrke disse regler.

Siden 2001 har Grand Crus individuelle lokale ledelse gjort det muligt for vinavlerne at arbejde sammen om at forbedre kvaliteten af vinene og træffe ambitiøse valg. og det betyder at mange vinbønder bestræber sig på at udvikle de kulturelle praksisser, med respekterer naturen, der udtrykker netop deres terroirs kompleksiteter, samtidig med at de viderefører traditionerne.

 

“Why Paris?
Paris Needs No Reason, Paris Is Its Own Reason.”

Maureen Johnson

what our clients say about us

Er du Interesseret i fællesindkøb og gode tilbud?

Meld dig til nyhedsbrevet fra Alsacevin.dk

For god ordens skyld...

+18år